Web
Analytics

"There are such helpers in the world, who rush to save

anyone who cries out. Like Mercy itself,

they run towards the screeming."

 

RUMI

Het is deze maand de 3e verjaardag van Usko's Nest, maar het is de treurigste tijd van ons leven. Mijn vader was zo trots op alles wat we hebben bereikt. Nu hangt alles af van ons vermogen om Usko's Nest te reorganiseren en aan te passen om onze dieren veilig te houden.

Het opvangcentrum bevindt zich op het terrein van een ouder pand dat is gerenoveerd voor de honden en nog steeds wordt verbeterd. We hebben het asielgebouw gerenoveerd, de speelplaats vergroot en de omstandigheden verbeterd. Het asiel omvat een beveiligd gebouw waar de honden 's nachts kunnen slapen en veilig kunnen blijven bij slecht weer en een grote tuin waar ze kunnen spelen.

Al onze reddingen zijn gered van misbruik, ziekten, straten en andere verschrikkelijke beproevingen en het is mijn verantwoordelijkheid en plicht om voor hen te zorgen. Niet veel geredde honden hebben zo'n hemel in mijn land. We bieden ze onderdak in de natuur, onderdak in het bos, met een groen speelveld en een stroom geen betonnen kleine kennels, geen snoeren, geen beperkingen, speelveld, frisse lucht en veel ruimte.

Onze schuilplaats moet blijven bestaan voor onze geredde dieren. Dankzij je hulp hebben we dit bereikt, dankzij je hulp alleen kunnen we dit project voortzetten.

Dieren lijden in stilte en ze kunnen hun stem niet verheffen tegen onrecht en zichzelf redden, alleen redders kunnen dat voor hen doen en als redder, advocaat en dierenrechtenadvocaat met 15 jaar ervaring weet ik hoe belangrijk het werk van ons allemaal is is en hoe groot onze verantwoordelijkheid is.

We doen ons best om onze dieren de best mogelijke ondersteuning te bieden, er zijn niet veel particuliere asielen die met succes door veterinaire keuringstoezicht zijn gegaan en mijn asiel krijgt regelmatig het beste advies van de dierenartsinspectie.

Ik heb zoveel plannen om de omstandigheden in het asiel nog meer te verbeteren, maar mijn grootste verplichting en verantwoordelijkheid is om de situatie te stabiliseren vanwege de erg stressvolle periode.

Ik wil dat je weet dat dit allemaal mogelijk is dankzij je geweldige hulp en begrip en bedankt dat je dit mogelijk hebt gemaakt.

 

Dalida Kozlic