Web
Analytics

Virtuele adoptie

Virtuele adoptie is een belangrijke manier om de dieren van Usko's Nest Dog Shelter te helpen, om ze veilig en gezond te houden en om de shelter draaiende te houden. Door vaste maandelijkse sponsors kan er een stabieler inkomen gecreëerd worden dat de dieren ten goede komt en voor continuïteit van de shelter zorgt.

 

Een groot dank je wel voor het sponsoren van één of meerdere dieren van Usko's Nest: Wonna uit Zweden, Angeline uit Nederland, Sonia uit Dubai, Bill uit Schotland, Anne uit Schotland, Betty uit Nederland, Mervi uit Finland, Adri uit Nederland, Jacqueline uit Nederland, Mieke uit Nederland, Lesley uit Engeland, Janny uit Nederland, Nel uit Nederland, Karin uit België, Cora uit Belgié, Mandy uit Nederland, Catties Angels, Kristel uit België, Yolande uit Nederland, Mette uit Noorwegen, Brigitte uit Nederland, Rita uit België, Diana uit Nederland, Lisette uit Nederland, Rita uit Nederland, Suzanne uit Nederland, Fred en Esther uit Nederland, Susan uit Nederland, Betty uit Nederland, Helga uit Nederland, Peggy uit België, Nelly uit Nederland, Miriam uit Nederland, Miranda uit Nederland,Mirko 

In 2020 is Mirko samen met zijn broer, Nemirko, gedropt in een emmer in de voortuin van het huis van Dalida en haar ouders… puppies zonder hun moeder… Beiden hebben chronische maag/darm en huidproblemen en krijgen sensitief voer van de dierenarts. Dankzij de toewijding van Dalida en Meliha hebben ze het gered.

Mirko is virtueel geadopteerd door Miranda. Heel erg bedankt voor je support, Miranda!


Lola

Lola is gered uit een horror shelter en in begin was ze zo bang dat ze niet eens naar buiten durfde. Ze bleef het liefst binnen in de kennel en ging alleen naar buiten als niemand haar zag. Dit is wat Dalida en Meliha doen, dieren helpen te herstellen van de meest gruwelijke trauma’s. 

Lola is virtueel geadopteerd door Miriam. Heel erg bedankt voor je support, Miriam!


Brka

Brka is in december 2014 gered van de straat en had veel gezondheidsproblemen. Nu is ze een oude, beetje knorrige lieve dame. 

Brka is virtueel geadopteerd door Peggy. Heel erg bedankt voor je support, Peggy!


Niho

Niho is een lieve jongen en gevonden in 2018 en toen was hij waarschijnlijk een jaar of 2 en was hij in een zeer slechte conditie.

Niho is virtueel geadopteerd door Helga. Heel erg bedankt voor je support, Helga.


Mala 

Mala is gevonden als pup

Mala is virtueel geadopteerd door Betty. Heel erg bedankt voor je support, Betty. 


Bobo 

In 2013 is Bobo als pup gered na een aanrijding waarbij hij zwaar gewond was geraakt aan zijn poten. Botten waren zichtbaar en het heeft maanden geduurd om te herstellen. Hij heeft nu een groot litteken en zijn poot is enigszins misvormd, maar hij is een vrolijke jongen. Hij behoort nu tot de oudere honden van Usko's Nest.

Bobo is virtueel geadopteerd door Susan. Heel erg bedankt voor je support Susan!


Andy, Dabo en Bijelko

Andy

Andy is gered in 2013 toen hij nog een puppy was. Hij leed aan demodex (huidziekte) en was in een dusdanige slechte conditie dat hij zijn staart is verloren aan deze ziekte. Hij is nu hersteld en een gezonde jongen maar zal altijd een speciaal dieet en medicatie nodig hebben om zo zijn chronische huidproblemen onder controle te houden. 

Dabo 

Dabo is in 2014 gered samen met zijn broers, Janje en Cupko, toen ze nog geen maand oud waren. Dabo heeft, net als zijn broer Janje, constante dierenarts zorg nodig vanwege hun huidproblemen (demodex) en Dabo krijgt ook medicatie voor zijn poten.

Bijelko

Bijelko is samen met zijn broer Burence gered in 2014 van een buurman die ze mishandelde en wilde doden. Helaas is Burence onverwacht overleden op 22 juni 2022. Bijelko is een luie, oude, stevige knuffelbeer en heerlijk speels. 

Andy, Dabo en Bijelko zijn virtueel geadopteerd door Fred en Esther uit Nederland. Heel erg bedankt voor jullie support, Fred en Esther! 


Zule

Zule is een zoon van Pronti en dus een broer van Cupa en Bost. Zij zijn geboren in 2010. Zule heeft kort, zacht haar en is een lekkere, mopperige oude jongen.

Zule is virtueel geadopteerd door Suzanne uit Nederland. Heel erg bedankt voor je support, Suzanne! 


Janje 

Janje is in 2014 samen met zijn broers Dabo en Cupko gered toen ze nog geen maand oud waren en gedropt waren in de ‘middle of nowhere’ zonder hun moeder. Janje en Dabo hebben huidproblemen en krijgen speciaal voer. Janje is een vriendelijke hond maar kan wel eens bazig zijn naar de andere honden.

Janje is virtueel geadopteerd door Rita uit Nederland. Heel erg bedankt voor je support, Rita!


Bartje

Bartje is gevonden in 2022 samen met 8 broertjes en zusjes en hun moeder in het bos. Er waren mensen aan het werk die moederhond Naila eten gaven maar toen ze ergens anders gingen werken heeft Dalida alle honden weggehaald uit het bos. 

Helaas heerste er een ziekte onder pups waar de dierenartsen, ondanks hun uiterste inspanningen, de vingers niet achter kregen, en zijn er 7 broertjes en zusjes overleden aan deze ziekte. Alleen Bartje en zijn broertje Bobby hebben het gered. 

Bartje is virtueel geadopteerd door Lisette uit Nederland. Heel erg bedankt voor je support, Lisette! 


Mico 

In 2016 is Mico gevonden door de vader van Dalida in een winkelcentrum. Mico is één van de honden die constante dierenartszorg en medicatie nodig heeft vanwege chronische gezondheidsproblemen. In 2017 kon hij plots niet meer lopen. Hij kon totaal niet meer bewegen en zijn achterpootjes leken verlamd. Na behandeling van de dierenarts, vitamines en medicatie is hij hiervan hersteld. Echter in 2019 kreeg hij een urineweginfectie waar hij erg ziek van is geweest. Ook al hoort hij zelf bij de oudere honden hij vindt het leuk om bij jonge honden als Wolf, Mirko en Nemirko te zijn. 

Mico is virtueel geadopteerd door Diana uit Nederland. Heel erg bedankt voor je support, Diana! 


Bijelka 

Bijelka is gered toen ze als pup samen met haar moeder werd achtergelaten in een verlaten gebied. Beiden waren getraumatiseerd, haar moeder is hersteld en geadopteerd in Denemarken. Bijelka is nooit helemaal hersteld van haar trauma's en heeft nog steeds problemen met mensen. Met andere honden kan ze goed en is ze vriendelijk.

Bijelka is virtueel geadopteerd door Rita uit België. Heel erg bedankt voor je support, Rita!


Olivia 

Deze jonge hond Olivia is gered van de hongerdood in februari 2020. Ze was toen vel over been, getraumatiseerd, verwaarloosd, slechte conditie en overal verwondingen. Na een lange tijd van herstel is ze nu dit mooie meisje geworden.

Olivia is virtueel geadopteerd door Karin uit Nederland. Heel erg bedankt voor je support, Karin!


Bella, Bibi en Tiko

Bella is gered in 2017 nadat een achterpoot gedeeltelijk afgerukt was door een auto. Ze was toen nog maar een puppy. Haar herstel heeft maanden geduurd maar ze is nu volledig hersteld. Bella is nu een blije en gezonde hond. Maanden van therapieën, medicatie, dierenartsbezoeken, slapeloze nachten hebben resultaat gegeven.

 

Bibi was maar een mager, klein pupje toen ze opgepikt werd van de straat in 2017.

Tiko is als kleine pup gevonden in 2015 met heel veel gezondheidsproblemen. Ernstig gewonde pootjes en een neurologisch probleem en daarbovenop kreeg hij ook nog demodex (huidziekte). Hij is hersteld van zijn verwondingen maar zijn bewegingscoördinatie is blijvend beschadigd. Ook al is Tiko gehandicapt, hij is speels en zit vol leven.

Bella, Bibi en Tiko zijn alle drie virtueel geadopteerd door Brigitte uit Nederland. Heel erg bedankt voor je support, Brigitte! 


Sivka

In 2016 is Sivka gevonden dolend door de straten op drie poten. Omdat haar voorpoot al geamputeerd was op een professionele manier, zal het altijd een raadsel blijven wat er met haar gebeurd is en waarom ze op straat is geëindigd. Sivka is nu een blije hond en heeft de leiding in alles bij Usko's Nest, is een baas van de shelter en houdt alles in de gaten. Ze is een lieverd en een dame op leeftijd. 

Sivka en Brko zijn virtueel geadopteerd door Mette uit Noorwegen. Heel erg bedankt voor je support, Mette!

Brko


Mrvica

In 2014 zag Dalida een pup het terrein op gaan waar een bekende dierenmishandelaar werkte, wiens geweer in beslag was genomen dankzij een actie van Dalida. Hij probeerde de pup te vangen maar Dalida heeft het van hem afgepakt. Het kleintje zat onder de vlooienbeten, uitgehongerd, mager en doornat. Met biotin en vitamines is ze uitgegroeid tot dit mooie meisje. 

Mrvica is virtueel geadopteerd door Yolande uit Nederland. Heel erg bedankt voor je support, Yolande! 


Tina

Tina is één van de honden die gebleven is bij Dalida en Meliha nadat ze gered is. Ze behoort nu tot de groep oudere honden van Usko's Nest.

Tina is virtueel geadopteerd door Kristel uit België. Heel erg bedankt voor je support Kristel! 


Bajro en Cura

Bajro en Cura zijn virtueeel geadopteerd door Stichting Catties Angels. Heel erg bedankt voor jullie support!

Bajro doolde door de straten, mager, uitgehongerd en met een zware oorinfectie. Bajro betekent "mens" in de Bosnische taal. Hij is een vriendelijke reus met een geweldige persoonlijkheid die heel graag knuffelt met Dalida. Hij is actief en grappig wanneer hij speelt en rent.

Deze mooie en raszuivere "sarplaninac" was slechts 5 maanden oud toen ze gevonden werd in 2014. Ze was het enige meisje in het nest en om die reden heeft haar vorige eigenaar haar achtergelaten in Trnovo. Daar werd ze aangevallen door een grote hond en haar oog werd ernstig beschadigd en ze was ontzettend bang. Ze behoort nu tot de oude dames bij Usko's Nest en is heel lief en knuffelig.


Mandy

Mandy heeft veel meegemaakt Haar voorpoot was afgescheurd om dat ze in een wildklem was gelopen. Na de operatie kreeg ze meerdere complicaties en een langdurig herstel. Maar gelukkig is ze er weer bovenop gekomen.

Mandy is virtueel geadopteerd door Mandy uit Nederland. Heel erg bedankt voor je support, Mandy!


Tiger, Sivka, Zelena en Micika

Deze lieve katten, Tiger, Sivka, Zelena en Micika, zijn alle vier virtueel geadopteerd door Cora uit België. Heel erg bedankt voor je support, Cora!


Vucko en Cicko

Nadat Vucko aangereden was door een auto werd hij voor dood achtergelaten met twee gebroken poten, in shock en onderkoeld. Zijn herstel is langdurig en uitputtend geweest. Vucko heeft draden en fixators in voor en achterpoten gehad. Hij kon niet uit zichzelf staan of lopen en had ook hulp nodig bij het plassen.

Cicko is de oudste kat van de shelter, ongeveer 9 jaar. Ze is gered toen ze nog maar een kitten was en nu is ze een beetje bazig en heeft ze een echt katten karakter. 

Zowel Vucko als Cicko zijn virtueel geadopteerd door Nel uit Nederland. Heel erg bedankt voor je support, Nel!


Rue

Rue is een aantrekkelijk uitziend lief meisje. Ze is gered door Dalida van een opzettelijke aanval op straat van een man die zijn eigen hond aan het ophitsen was om met Rue te gaan vechten, maar Rue was slechts een angstige pup en zou nu niet meer geleefd hebben als Dalida daar niet juist op dat moment geweest was om haar te redden.

Rue is virtueel geadopteerd door iemand uit Zweden, heel erg bedankt voor je support!


Mala

Mala behoort tot de oudere honden van Usko's Nest. Ze is zo getraumatiseerd door haar ervaringen op de straat, dat ze nog steeds bang is voor de meeste mensen. Maar met de andere honden kan ze goed over weg.

Mala is virtueel geadopteerd door Janny uit Nederland, heel erg bedankt voor je support, Janny!


Lucky

In 2021 is Lucky aangereden door een auto en daarbij waren zijn beide voorpoten gebroken en was hij erg getraumatiseerd door alles. Na een lange periode van herstel, hij had pinnen in zijn poten maar ook externe fixators met grote incisies, gaat het nu veel beter met hem. Hij rent en speelt op vier poten maar als hij stilstaat geeft hij nog steeds de voorkeur om in deze positie te staan. 

Lucky is virtueel geadopteerd door Lesley uit Engeland, heel erg bedankt voor je support, Lesley!


Linda 

Ongeveer 8 jaar geleden kwam Linda maar zo opduiken bij het huis van Dalida en haar ouders, totaal ontredderd en verwaarloosd. 
Linda is virtueel geadopteerd door Mieke uit Nederland. Heel erg bedankt voor je support, Mieke! 

Mieke was eerst de sponsor van Troy.

Troy

Troy was gevonden door een vriendin van Dalida in februari 2022, achtergelaten na een aanrijding met een auto. Troy kon niet goed meer lopen en hij had een heupfixatie nodig en zoals later bleek ook een nieuwe knie om zo weer een normaal leven te kunnen leiden. Hiervoor is hij naar Belgrado geweest waar hij een nieuwe knie heeft gekregen en na veel therapie heeft hij weer leren lopen. 

Helaas is Troy, totaal onverwacht overleden op 21 september 2022.

Mieke was de maandelijkse sponsor van Troy. 


Kuro

In december 2021 is Kuro gewond gevonden, waarschijnlijk geschopt waarbij een deel van zijn wervelkolom beschadigd is geraakt, de 6e en de 7e wervel. Kuro kon zijn achterpoten niet gewoon gebruiken, hij kon niet lopen, hij kon wel pijn voelen en zijn poten bewegen maar kon niet gaan staan zonder hulp. Iemand heeft hem bij de kliniek achtergelaten en Kuro zou waarschijnlijk zijn geëuthanaseerd als Dalida hem niet te hulp was geschoten. Na intensieve behandeling en therapie van de dierenartsen heeft Kuro weer leren lopen en is hij nu een blije hond bij Usko's Nest.

Cupa

En dit is Cupa één van Pronti's puppy's, geboren in 2010, die gebleven is. Cupa zelf behoort nu ook tot de oudjes van de shelter en ze is onder toezicht van de dierenarts nadat ze in april 2021 last kreeg van epileptische aanvallen.

Kuro en Cupa zijn virtueel geadopteerd door Jacqueline uit Nederland. Heel erg bedankt voor je support, Jacqueline! 


Ivy

In januari 2022 is deze mooie kat naar de kliniek gebracht door een man die zag dat een andere man haar sloeg. Dayony van Stichting Save a Stray heeft haar de mooie naam Ivy gegeven. Arme Ivy was in een zeer slechte staat, haar bekken en twee pootjes waren gebroken, ze zat onder de urine en ontlasting omdat ze zichzelf niet kon ontlasten vanwege de pijn en ze was gewond aan haar buik. Ze is succesvol geopereerd, in beide pootjes zijn pinnen geplaatst en ze is geopereerd aan haar verwondingen. Het herstel was een lang proces, ze kreeg therapie om  opnieuw te leren lopen.

Ivy is virtueel geadopteerd door Adri uit Nederland, heel erg bedankt voor je support, Adri! 


Bost Jack, Hope en Noel

Bost is in 2010 geboren in de shelter nadat zijn moeder Pronti gepest werd toen ze op zoek was naar een veilig plekje om te bevallen. Jack is in 2021 aangereden door een auto met een gebroken poot als gevolg. Hope is in maart 2022 aangereden op een drukke doorgaande weg maar is daar voor dood achtergelaten met twee gebroken pootjes, uitgedroogd en onderkoeld . Toen Noel gevonden is in december 2021 was hij stervende, alleen nog vel en botten, met vele wonden en zwaar demodex (huidziekte veroorzaakt door huidmijten).

Jack, Hope, Noel en Bost zijn alle vier virtueel geadopteerd door Angeline uit Nederland, heel erg bedankt voor je support Angeline!


Tindra, Sargo, Fluffy, Zacko, Aiko en Freya

Deze zes honden zijn gekozen door Wonna uit Zweden toen zij ze had gezien in een illegaal openbaar asiel waar ze gevangen waren en naar toegebracht door illegale hondenvangers. Freya zat vastgeketend aan een klein hok buiten, Sargo was daar door zijn eigenaar gedumpt, kleine Fluffy was zo bang dat ze de kennel niet eens durfde te verlaten en Zacko en Tindra steunden elkaar. Wonna heeft de hulp van Dalida en haar vader ingeroepen en zo zijn de honden gered en bij de shelter Usko's Nest gekomen. Alle honden waren getraumatiseerd door hun verblijf in het illegale asiel. Tindra heeft nu last van epilepsie maar doet het goed.

Tindra, Sargo, Fluffy, Zacko, Aiko en Freya zijn allemaal virtueel geadopteerd door Wonna uit Zweden, heel erg bedankt voor je suppoort, Wonna!


Candy, Cookie en Smokey

Candy is als pup gevonden en uitgegroeid tot deze mooie dame. Cookie was in een gat gegooid en één van haar achterpoten is daarom geamputeerd, haar ruggengraat beschadigd en ze heeft voortdurend dierenartszorg nodig. Smokey is in 2020 als een kitten van minder dan een maand oud gevonden en was flink gewond.

Candy, Cookie en Smokey zijn alle drie virtueel geadopteerd door Sonia Heller uit Dubai, heel erg bedankt voor je support, Sonia!


Bastian

In januari 2018 kreeg Dalida een telefoontje van een man die vertelde dat hij een zwaar gewonde pup had gezien. Deze lieve kleine jongen was aangereden door een auto waarbij een achterpoot was afgerukt. Na maanden van herstel is hij nu deze knappe verschijning geworden, blije, grote jongen.

Bastian is virtueel geadopteerd door Mervi uit Finland, heel erg bedankt voor je support Mervi! 


Ola

Ola is gevonden in een verlaten gebied toen ze nog maar een puppy was. Ze was zo ontzettend angstig en getraumatiseerd dat ze zichzelf constant verstopte onder de auto. Haar herstel heeft maanden geduurd en nog steeds is ze bang voor veel dingen. Maar kijk eens naar haar, hoe blij ze is nu.

Ola is virtueel geadopteerd door Bill uit Schotland, heel erg bedankt voor je support Bill!


Pikachu

Een actieve, grappige kleine pluizenbol, dat is de beste manier om Pikachu te omschrijven. Hij vindt het heerlijk om met de andere honden te spelen en werkt niet erg mee wanneer er een foto gemaakt moet worden. Pikachu was zo ontzettend klein toen hij gered werd, dat hij op de hand van Dalida kon staan.

Pikachu is virtueeel geadopteerd door Anne uit Schotland, heel erg bedankt voor je support Anne!