Web
Analytics

Hier vind je achtergrond informatie

over het werk van Dalida 

 

Dalida´s moeder met honden

 

 


🌹🙏 Verdrietig genoeg is Dalida's vader op 2 februari 2021 overleden. Zijn gezondheid kon niet langer op tegen de druk en de stress. Hij is overleden terwijl hij dieren redde, iets waar hij z'n hele leven aan gewijd had. Hij laat een grote leegte achter en het gemis is intens. Laten wij met z’n allen zijn levenswerk levend houden, zijn erfenis. 🙏🌹

Dalida's vader met honden

De link naar de besloten Facebook-pagina.

In het Engels en Nederlands. 💙

De link naar de openbare Facebook pagina, Engels en Nederlands. 💙

De link naar heel veel achtergrond informatie in het Engels. 💙

Noot voor het lezen: De informatie die hieronder te lezen is, kan als schokkend ervaren worden. Dit is echter de realiteit van alledag voor zwerf- en wilde dieren in Bosnië en Herzegovina. Wij vinden het belangrijk om hier bekendheid aan te geven, want hoe meer begrip voor de situatie van deze dieren, des te beter deze dieren geholpen kunnen worden. 

 

 

 

De Nederlandse vertaling van een artikel van Dalida

Er is veel informatie te vinden op het internet over achtergronden van Rescue werk in het algemeen en van Dalida in het bijzonder.

 

Hieronder de Nederlandse vertaling van een artikel dat Dalida Kozlic pucliceerde op WordPress in 2018.

Zie hier de link naar het originele artikel:

https://dalidaanimalrescue.wordpress.com/2018/11/26/responsibilities-of-animal-rescuers-there-is-no-place-for-failure/amp/?__twitter_impression=true

 

Verantwoordelijkheden van dierenredders

Er is geen ruimte voor mislukking

 

Samengevat is dat NGO's, reddingswerkers, activisten en gewone mensen een manier hebben moeten vinden om zoveel mogelijk dieren te redden. Vanwege deze vreselijke en paradoxale situatie zijn er in Bosnië veel particuliere onderkomens - kennels - genaamd "pensions" gebouwd. Redders zijn gedwongen, tegen hoge financiële kosten, om hun geredde dieren naar deze pensions te brengen, omdat ze niet veel honden thuis kunnen houden. Veel reddingswerkers hebben hun huizen in feite omgebouwd tot schuilplaatsen, maar de moeilijkheden hier zijn enorm en er is een beperkt aantal dat ze kunnen houden. Als een Bosnische hulpverlener een gewonde of mishandelde zwerfhond of -kat aantreft, moet hij alle verantwoordelijkheid nemen om het dier te redden: hij moet de hond of kat  naar de dierenarts brengen en de dierenartskosten en de kosten van pensions betalen om de levens van deze zwerfdieren te redden. Dit is de enige manier om zwerfhonden en -katten in dit land te redden, en toch zijn al deze dingen eigenlijk de plicht van de Bosnische autoriteiten.

Maar niet alleen doen reddingswerkers het werk van de autoriteiten, velen van hen worden zelfs aangevallen door de Bosnische autoriteiten, want elke keer dat een redder het leven van een zwerfdier redt, verhindert de redder dat de autoriteiten dat dier vangen en vervolgens doden – wat betekent dat ze voorkomen dat ze geld in hun eigen zak steken.

Bosnische autoriteiten gebruiken openbare hondenopvangcentra en hondenvangdiensten om geld uit de begroting wit te wassen door zwerfdieren te doden en vervolgens geld in de zak te steken dat in feite bedoeld is voor voedsel en veterinaire diensten voor deze dieren. Hoe meer honden de reddingswerkers redden, hoe minder dieren de autoriteiten kunnen gebruiken bij deze illegale activiteiten om geld te verdienen.

 

 

Na 15 jaar reddingswerk en honderden geredde en geadopteerde dieren, kan ik je vertellen dat het runnen van een dierenopvang geen gemakkelijke taak is. Er zijn elke dag een duizelingwekkend aantal dieren dat hulp nodig heeft en als een redder al dan niet kan ingrijpen, is het vaak een zaak van leven of dood voor het dier. Mensen vertellen me vaak dat ze geen dierenasielen in Bosnië kunnen bezoeken omdat ze daar verdrietig van worden. Dierenasielen maken Bosnische reddingswerkers ook verdrietig, maar we laten onze emoties niet in de weg staan ​​om levens te redden. We begrijpen dat we ze niet allemaal kunnen redden, maar we kunnen en zullen een verschil maken. Alleen hebben reddingswerkers veel tranen gehuild om dieren die ze niet hebben kunnen redden. Maar ze staan ​​de volgende dag op en gaan weer de ring in terwijl ze vechten voor die wezens die niet voor zichzelf kunnen spreken.

Het aantal levens dat we kunnen redden wordt bepaald door de hoeveelheid ingezamelde fondsen en elke adoptie is een overwinning en een vreugde. De verantwoordelijkheid van de dierenredders is enorm. Duizenden levens zijn afhankelijk van ons en ons vermogen om plaatsen te vinden om ze veilig te houden, veterinaire zorg te bieden en voor altijd een huis te vinden. De verantwoordelijkheid om het leven van een wezen te redden is de grootste verantwoordelijkheid ter wereld. Als we niet de juiste zorg bieden aan geredde dieren, redden we hun leven niet. Er is een beroemd citaat dat zegt: "Bij het redden van dieren verloor ik mijn verstand, maar ik vond mijn ziel". Dit is een absolute waarheid. Redding is geen werkwoord, het is een belofte die elke redder dieren geeft.

 

Je moet ervoor zorgen dat alle acties die je onderneemt in het belang van de dieren zijn, en wanneer je in Bosnië woont, is het erg moeilijk om de beste oplossingen te vinden als je het leven van een hond of kat wilt redden. Redders worden vaak gedwongen te kiezen tussen het redden van levens en het vinden van financiën om de pension kosten en veterinaire zorg te betalen die nodig zijn voor hun bestaande reddingen. Maar het is een prijs die we allemaal betalen voor de situatie in ons land.

Reddingswerk stopt niet zodra een dier uit een doodssituatie is. Het is belangrijk om met elk dier de tijd te nemen die nodig is en ervoor te zorgen dat alle juiste stappen worden genomen om een ​​liefdevol, permanent thuis te vinden. Het redden van dieren is een zeer stressvolle onderneming. De zorg voor hen vereist 24 uur per dag, 7 dagen per week werk en er is enorme extra  stress vanwege de fondsenwerving die nodig is om het werk te doen en de dieren veilig te houden. Fondsenwerving is bijna een fulltime baan.

Het is belangrijk de hoeveelheid zorg en inzet die nodig is om dieren in Bosnië te redden niet te onderschatten. Als redders weten we dat elke keer dat we een dier redden, de mogelijkheid bestaat dat dit dier een diepgaande impact kan hebben op het leven van één persoon. We dromen van een dag waarop onze diensten niet nodig zullen zijn, waar er een liefdevol huis wacht op elke hond en kat in de wereld.

 

Dalida Kozlic

2018

( Kort gedeelte van )


Interview with Dalida Kozlic L.L.B, in “Tacno“, 8 September 2016
Author: Predrag Blagovcanin
Translator: Jelena Martinelli, www.sprachenboutique.com 

Vrij vertaald door Tessa Janssen voor dalidakozlic.com 27 juli 2020

De mensen zijn bang voor honden. Honden zijn hét onderwerp van vele discussies en debatten in Bosnië. Ondertussen zijn we het meest arme en ellendige land van heel Europa, wat op de volgende manier tot uiting komt; de beroofde en ontzette mensen hier uiten hun frustratie op diegene die zich niet kunnen verdedigen. Op deze manier fungeren de honden als uitlaatklep voor de woede van mensen, die eigenlijk gericht zou moeten zijn op de mensen die verantwoordelijk zijn voor hoe wij vandaag de dag moeten leven. Honden zijn zo publieke vijand nummer één geworden en rood licht voor een samenleving die lijdt onder vele uiteenlopende problemen. Het probleem begint daar waar deze samenleving alleen denk aan het doden van zo veel mogelijk zwerfdieren in plaats van het vinden van nieuwe manieren om het allerlaagste leven te verbeteren. Deze samenleving is een psychopathische die lijdt onder massale agressie en die zijn agressie richt op het verkeerde onderwerp.

******

 

 

Oorsponkelijke bron: www.inmemoryofvucko.org/tag/zunovnica/ 

 

🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍

 Ik geef het woord aan Dalida Kozlic:

Wat doe ik als dieren-redder en dierenrechten-advocaat?

In mijn werk probeer ik allereerst compassie en expertise met elkaar te verbinden.

Hoe mijn leven eruit ziet?

Overdag strijd ik voor gerechtigheid bij corrupte overheidsinstellingen die verantwoordelijk zijn voor de wijdverspreide verwaarlozing bij plaatselijke honden-gevangenissen én de dieren-misbruikers zelf.

En s´nachts, zorg ik voor vele zieke en verweesde honden en katten!

Ik tracht al jaren publieke aandacht te krijgen voor de consequenties van het niet uitvoeren van de ´Animal Protection and Welfare Act´ in Bosnië. ( Bosnische wet ter bescherming van dieren, Admin.) 

Voor mijn inspanningen om dieren te redden en voor het geven van aanwijzingen over de financiële corruptie en de niet-transparante publieke uitgaven zonder enig respect voor deze zwerfdieren, blijven ik en mijn familie tot op heden lijden onder extreme druk vanuit de lokale overheid!

Sinds ik advocaat ben en redder, verzamel ik bewijzen en vul ik strafverslagen in tegen iedereen die betrokken is bij massamarteling en het doden van zwerfdieren in Bosnië, en tegen dierenmishandelaars.
Twee jaar geleden ben ik begonnen met het opzetten van een eigen reddingscentrum, wat een grote kostenbesparing zou opleveren ten opzichte van het vorige proces waarbij elk gered dier in een betaald internaat moest worden geplaatst in afwachting van een adoptant.
Het reddingscentrum bevindt zich op het terrein van een ouder pand dat is gerenoveerd voor de honden en nog steeds wordt verbeterd.
We hebben het opvanggebouw gerenoveerd, het speelterrein uitgebreid, de omstandigheden verbeterd.
Het asiel omvat een veilig gebouw voor de honden om 's nachts te slapen en veilig te blijven bij slecht weer en een grote tuin waar ze kunnen spelen en de veterinaire inspectie heeft verklaard dat mijn asiel het enige asiel is in mijn omgeving dat volledig voldoet aan alle wettelijke eisen eisen en heeft uitstekende voorwaarden.
Al onze geredde dieren zijn gered van misbruik, ziekten, straten en andere verschrikkelijke beproevingen en het is mijn verantwoordelijkheid en plicht om voor hen te zorgen.

Ik post af en toe de expertise die ik heb gedaan voor de vergadering van het kanton Sarajevo, zodat u allemaal kunt weten en begrijpen waarom onze missie om honden te redden en te beschermen zo belangrijk is in Bosnische omstandigheden.

De Bosnische wet ´ Act on Protection of Animals´ is een van de beste van Europa (!) maar niemand is daarin geïnteresseerd....

Corrupte autoriteiten zijn vaak betrokken bij het illegaal doden van zwerf- en wilde dieren en dat allemaal vanwege vanwege het witwassen van geld! Alle zwerfdieren zijn het slachtoffer van de beruchte martelingen! Politiek verkiesbare personen ontwerpen deze zo genoemde publieke opvangen die in werkelijkheid niets anders zijn dan plaatselijke illegale moord plekken voor zwerfdieren , En die daarbij echt de opzet hebben van concentratiekampen! Ook brengen ze nep neutralisatie-programma´s in rekening, net zoals eten dat in werkelijkheid nooit aan de dieren gegeven wordt! Zo gaat het ook met geneeskundige onderzoeken en behandelingen voor dieren en aan het einde van de rit ook nog voor euthanasie voor deze dieren!

In werkelijkheid  worden de zwerfdieren  gemarteld en vermoord en dat op allerlei mogelijke manieren.

Het is illegaal en vertegenwoordigd en serie van gewelddadigheden uitgevoerd door een criminele uitvoering van de wet en dat betekend dus ook door een criminele uitvoering van de´ Animal Protection and Welfare Act of Bosnia and Herzegovina´. (De Bosnische wet ter bescherming van dieren, admin.)

Ondanks dat goede en strenge  ´Act on Protection and Welfare of Animals´, (Bosnische wet ter bescherming van dieren, admin.) zijn de plaatselijke Bosnische  opvangen voor zwerfdieren ver verwijderd van hoge normen. De honden zitten in kennels gepropt en sterven massaal een hongerdood.

🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤

Op deze manier is een hoop geld gestolen van de budgetten en dat op alle niveaus van de  plaatselijke gemeentelijke administraties want; zou je honden legaal opvangen conform de wet, dan is het namelijk niet mogelijk om geld te stelen!

Een voorbeeld; Je bouwt een hek om een stuk land waar je honderden honden plaatst. Voor alle honden krijg je geld van de overheid!  Terwijl in werkelijkheid de honden  sterven van de honger en tegelijkertijd breng je nog meer ´services´ voor de honden in rekening die nooit ten goede zullen komen aan de honden! Dan wordt je rijk!

🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤

Dit is de hoofdreden waarom de ´Act´ (De Bosnische wet ter bescherming van dieren, admin.)  niet goed wordt uitgevoerd, Geld. Allemaal door deze georganiseerde (handels) misdaad en dat volop vertegenwoordigd tot op de hoogste niveaus.

❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕❕

Doordat zij zo´n zwaar en moeilijk leven hebben gehad, zijn vele honden ziek en/of gewond en de redders van deze dieren hebben werkelijk alle denkbare hulp nodig om deze honden te kunnen helpen herstellen!

🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍

Omdat de redders van deze dieren geen enkele andere bron van inkomsten hebben dan fondsenwerving, redden alleen hulp van sponsors (zoals jij! Admin.) en van  kleine, buitenlandse liefdadigheid-instellingen (zoals bv Nederlandse stichtingen, admin.) het

leven van deze Bosnische zwerfdieren!

Aangezien ik zowel advocaat als redder ben, heb ik bewijzen verzameld en strafrechtelijke rapporten opgesteld tegen allen die betrokken zijn bij massale foltering en moord op zwerfdieren in Bosnië, evenals dierenmisbruikers.

Twee jaar geleden ben ik begonnen met het opzetten van een eigen opvangcentrum, wat een zeer grote kostenbesparing zou zijn ten opzichte van het vorige proces waarbij elk gered dier in een betaald internaat moest worden geplaatst in afwachting van een adoptant.
Het opvangcentrum bevindt zich op het terrein van een ouder pand dat is gerenoveerd voor de honden en het wordt nog steeds verbeterd.
We hebben het opvanggebouw gerenoveerd, het speelveld uitgebreid, de omstandigheden verbeterd.
Het asiel bevat een beveiligd gebouw waar de honden 's nachts kunnen slapen en veilig blijven bij slecht weer en een grote tuin waar ze in kunnen spelen en de veterinaire inspectie heeft verklaard dat mijn asiel het enige asiel is dat in mijn omgeving is opgericht dat volledig voldoet aan alle wettelijke vereisten. eisen en heeft uitstekende voorwaarden.
Al onze reddingsacties zijn gered van misbruik, ziektes, straten en andere verschrikkelijke beproevingen en het is mijn

verantwoordelijkheid en plicht om voor hen te zorgen.

Ik post af en toe de expertise die ik heb gedaan voor Assembly of Canton Sarajevo, zodat jullie allemaal kunnen weten en begrijpen waarom onze missie om honden te redden en ze veilig te houden zo belangrijk is in Bosnische omstandigheden ➡️➡️➡️➡️➡️➡️➡️
De Bosnische wet inzake de bescherming en het welzijn van dieren is een van de beste in Europa, maar daar is niemand in geïnteresseerd. Corrupte autoriteiten zijn vaak betrokken bij het illegaal doden van zwerfdieren en wilde dieren vanwege het witwassen van geld.
Zwerfdieren zijn het slachtoffer van beruchte martelingen. Politiek in aanmerking komende personen bouwen zogenaamde openbare schuilplaatsen / illegale openbare moordponden voor zwerfdieren, die een functie hebben van de concentratiekampen, en zij factureren valse castratie / castratieprogramma's, evenals het voedsel dat nooit aan dieren zou worden gegeven, veterinaire onderzoek en behandeling, en uiteindelijk middelen voor euthanasie. In werkelijkheid worden de zwerfdieren op de ergst mogelijke manieren gemarteld en gedood.
Het is illegaal en vertegenwoordigt een reeks schendingen van het strafrecht en de Animal Protection and Welfare Act van Bosnië en Herzegovina.
De feitelijke Wet Dierenbescherming en Welzijn is absoluut afdwingbaar en functioneel recht en wordt niet gehandhaafd vanwege politieke belangen en het witwassen van geld.
Illegale hondenvangstdienst van PE „Veterinary station Novi Grad“ Ltd., die eigendom is van PE „Lokom“ Ltd. Novi Grad Sarajevo is ook een van de meest beruchte voorbeelden van georganiseerde misdaad en het illegaal doden van zwerfdieren in Bosnië en Herzegovina als Praca-schuilplaats.
Het probleem van de overbevolking van zwerfhonden is een direct gevolg van de niet-uitvoering, evenals een reeks belemmeringen en misbruik van de wet inzake de bescherming en het welzijn van Bosnië en Herzegovina, die sinds 2009, toen de wet van kracht werd, voortduurt. in werking.
Wet op de beschermingswet en het welzijn van dieren van Bosnië en Herzegovina is een lex specialis (de belangrijkste wetgeving) op het gebied van de behandeling van dieren in Bosnië en Herzegovina.
De wet, evenals aanverwante statuten, vormen het belangrijkste wettelijke kader voor alle andere wetten en statuten die zijn vastgesteld door de wetgevende autoriteiten op elk niveau van de organisatie van de autoriteit in Bosnië en Herzegovina, die de relatie, het behoud en de behandeling regelen. van dieren.
Volgens de bepalingen van de Wet op de bescherming en het welzijn van dieren is elke gemeente verplicht openbare opvangcentra voor zwerfdieren op te zetten en te financieren, evenals hygiënediensten die verplicht zijn om zwerfdieren te vangen en te vervoeren naar veterinaire stations en asielen.
In 2010 werden twee zeer belangrijke verordeningen uitgevaardigd: Verordeningen betreffende zowel de oprichting van opvangcentra als de voorwaarden waaraan opvangcentra voor zwerfdieren en hygiënische diensten moeten voldoen.
Beide verordeningen voorzien in zeer strikte en humane manieren voor het opzetten en onderhouden van onderkomens en hygiënische diensten.
In plaats van het probleem op te lossen met een legale oplossing, financieren de autoriteiten al jaren het doden van zwerfdieren in illegale ponden. Financiering van illegale ponden is een overtreding van de bepalingen van de wet inzake de bescherming en het welzijn van dieren, evenals een ernstig misdrijf in Bosnië en Herzegovina.
Er zijn veel illegale openbare schuilplaatsen voor zwerfdieren die worden opgericht en geleid door personen die dicht bij de Bosnische autoriteiten staan. Politiek in aanmerking komende personen bouwen zogenaamde schuilplaatsen voor zwerfdieren, die de functie hebben van concentratiekampen, en zij factureren valse programma's voor castratie / castratie, evenals voor voedsel dat nooit aan dieren zou worden gegeven; veterinaire onderzoeken en behandelingen, en de middelen voor euthanasie. In die opvangcentra worden zelfs constant dieren gemarteld en gedood.
Dieren worden op veel gruwelijke manieren geslagen, gesneden, geknuppeld, verkracht of gemarteld en ze hebben geen water, voedsel, accommodatie, ze bevriezen of ze worden blootgesteld aan extreem hoge temperaturen.
Er zijn veel illegale hygiënediensten die geld ontvangen uit verschillende budgetten gemeenten. Die hygiënische diensten doden zwerfdieren, maar ze krijgen geld voor voedsel, medicijnen, behandelingen, het vangen van zwerfdieren en hun plaatsing als ze leven.
Het niet implementeren van de Wet op de bescherming en het welzijn van dieren is het resultaat van een reeks misbruiken en belemmeringen, evenals van het alleen omgaan met de gevolgen van de autoriteiten en niet met de oorzaken van het probleem, en de oorzaken zijn het achterlaten van dieren, onverantwoordelijk eigendom en ongecontroleerd reproductie.
Een toenemend aantal honden op straat is altijd en alleen een direct gevolg van onverantwoord eigendom en het niet implementeren van preventieve maatregelen die worden geboden door de Wet op de bescherming en het welzijn van dieren, zoals het straffen van degenen die dieren achterlaten, de volledige identificatie van eigendom en huisdieren, sterilisatie / castratieprojecten met vaccinatie en markering van zwerfdieren in een geschikte vorm en aantal, en voorlichtings- en informatiecampagnes die erop gericht zijn het publiek bewust te maken van de oorzaken van het probleem.
Handelen op het gebied van bescherming en welzijn van dieren biedt

heel duidelijk en precies oplossingen voor

handelen op het gebied van bescherming en welzijn van dieren biedt heel duidelijk en precies oplossingen voor het omgaan met een overbevolking van zwerfdieren in Bosnië. De eerste wettelijke verplichting van de autoriteiten is om schuilplaatsen te bouwen voor zwerfdieren, met als doel de zorg voor zwerfdieren totdat ze worden geadopteerd. Voorwaarden waaraan alle opvangcentra moeten voldoen, worden bepaald door de verordening betreffende de inrichting en de voorwaarden waaraan moet worden voldaan door opvangcentra voor zwerfdieren in Bosnië en Herzegovina. Een andere wettelijke verplichting van autoriteiten is de registratie van het eigendom van dieren.
Het State Veterinary Office heeft in 2017 de verordening inzake registratie, microchips en identificatie van eigendom van dieren in Bosnië en Herzegovina uitgevaardigd, maar er is nog geen uniform register van eigendom van dieren opgesteld. Het achterlaten van dieren door hun eigenaren is een directe oorzaak van het probleem, en de oorzaak van het achterlaten van dieren is het beleid van straffeloosheid van mensen die hun dieren achterlaten.
Wanneer het register van gemerkte dieren en eigenaren van dieren is vastgesteld, zal het de identificatie, vervolging en bestraffing mogelijk maken van mensen die de dieren achterlaten. De uitvoering van repressieve maatregelen zal rechtstreeks van invloed zijn op het bewustzijn van de burgers en de functies van algemene en bijzondere preventie en repressie vervullen. Door het ontbreken van een fokkersregister zorgt illegale fokkerij voor een toename van het aantal zwerfdieren. Onverantwoorde of niet-geregistreerde fokkers en fokkerijen dragen bij aan een toename van het aantal zwerfdieren.
Hoewel het hun wettelijke verplichting is, weigeren gemeenten en steden de bouw en het onderhoud van schuilplaatsen voor zwerfdieren te financieren vanwege een slechte financiële toestand, maar we zijn dagelijks getuige van onjuiste en illegale besteding van begrotingsmiddelen. Ook wordt er onjuiste informatie gepubliceerd over de kosten van het onderhouden van schuilplaatsen. Als overtreders van de bepalingen van de Wet op de bescherming en het welzijn van dieren worden gestraft, moet het geld dat uit de boetes wordt opgehaald, worden besteed aan de bouw en het onderhoud van schuilplaatsen voor zwerfdieren.
Ook de uitvoering van de wet op de bescherming en het welzijn van dieren kan worden gefinancierd met fondsen die worden opgehaald uit de wettelijk verplichte vaccinatie van honden tegen hondsdolheid. Totdat er opvangcentra voor zwerfdieren zijn gebouwd, kunnen gemeenten helpen door het voederen van zwerfdieren te financieren en zijn de autoriteiten verplicht om projecten voor sterilisatie / castratie uit te voeren.
Als de opvangcentra voor zwerfdieren, die "centra voor behandeling en adoptie van zwerfdieren" moeten zijn, worden gebouwd en onderhouden in overeenstemming met de nationale voorschriften en verordeningen, en als er een passend beleid is voor het opzetten en beheren van opvangcentra, zullen de kosten zijn laag. Kwaliteitsonderwijs en bewustmaking van de burgers zullen leiden tot een toename van het percentage adoptie van verlaten dieren.
Hygiënische diensten (hondenvangst) houden rechtstreeks verband met het bestaan ​​van opvangcentra voor zwerfdieren en daarom kan het opzetten van hygiënische diensten geen onafhankelijke maatregel zijn om het probleem op te lossen en de populatie zwerfdieren te verminderen. Hygiënische diensten moeten worden ingesteld in overeenstemming met de bepalingen van de verordening betreffende de vestiging en de voorwaarden waaraan hygiënische diensten in Bosnië en Herzegovina moeten voldoen. Het doel van een hygiënische dienst is het vangen en vervoeren van zwerfdieren naar veterinaire stations en opvangcentra. Die instelling van wettelijke hygiënediensten is zeker noodzakelijk, maar hygiënediensten kunnen niet bestaan ​​en werken zonder alle andere wettelijke verplichtingen van de autoriteiten na te komen, vooral zonder de bouw van schuilplaatsen. Als hygiënediensten werken zonder alle bepalingen en maatregelen uit de Wet bescherming en welzijn van dieren toe te passen, lossen die diensten het probleem niet op en vormen ze een perfecte basis voor verschillende vormen van misbruik en misbruik.
Alleen door volledige uitvoering van de wet inzake bescherming en Welzijn

 van Dieren, misbruik en illegaal doden in opvangcentra en hygiënische diensten kunnen worden voorkomen. Ook moeten alle verantwoordelijke autoriteiten, zoals Veterinair Bureau, Veterinaire inspectie, bevoegde officiële dierenartsen, politie, enz., Worden betrokken bij de uitvoering van de Wet op de bescherming en het welzijn van dieren, en het is hun wettelijke verplichting. Autoriteiten zijn hun wettelijke verplichtingen niet nagekomen en veel autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de wet hebben de wet inzake de bescherming en het welzijn van dieren daadwerkelijk overtreden. Dergelijk illegaal gedrag moet worden bestraft en voorkomen.
Het voorkomen van misbruik, dat met name verband houdt met het feit dat zwerfhonden 'kunnen verdwijnen, is alleen mogelijk door consequente uitvoering van alle maatregelen die zijn vastgelegd in de wet inzake de bescherming en het welzijn van Bosnië en Herzegovina, als maximale inzet en wettelijke verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de wet inzake de bescherming en het welzijn van Bosnië en Herzegovina, en dit zijn de SVO, veterinaire inspectiediensten, een bevoegde officiële dierenarts, politieagenten en anderen.

Een dergelijk engagement is tot dusverre afwezig, zelfs in veel van de gevallen die leiden tot schendingen van de wet door degenen die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering ervan, wat moet worden voorkomen en voorkomen.
Het gedeeltelijke en manipulerende misbruik van de Wet op de bescherming en het welzijn van dieren, dat tot dusver in de praktijk wordt toegepast, vormt alleen een nog groter en langduriger probleem. Het probleem van overbevolking van zwerfhonden kan worden opgelost door registratie van het eigendom van honden, het inschakelen van een gecertificeerde trainer voor de bescherming van dieren om mensen op te leiden, hulp bij het ontwikkelen van een strategie om het probleem van zwerfhonden op te lossen en tot slot het project en de bouw van zelfvoorzienende opvang voor zwerfdieren.
Zonder volledige en consequente uitvoering van de Wet bescherming en welzijn van dieren zal het probleem van de overbevolking van zwerfdieren niet worden opgelost. Het is belangrijk om een ​​einde te maken aan de illegale praktijk van gedeeltelijke uitvoering van de wet, wat een strafbaar feit is en waardoor het probleem nog gecompliceerder en moeilijker wordt.
Aangezien de Bosnische autoriteiten alle bepalingen van de wet inzake de bescherming en het welzijn van dieren overtreden, worden Bosnische reddingswerkers gedwongen de wet alleen uit te voeren en honden te beschermen.
Reddingswerkers worden gedwongen, tegen hoge financiële kosten, om hun reddingsacties naar particuliere schuilplaatsen te brengen of hun eigen schuilplaatsen op te richten, omdat ze niet veel honden thuis kunnen houden, en veel reddingswerkers hebben hun huis ook in schuilplaatsen veranderd. Ook moeten reddingswerkers gewonde of mishandelde honden vangen en deze op eigen kracht naar de dierenarts brengen; zij moeten veterinaire kosten en pensioenkosten betalen om het leven van zwerfdieren te redden. Dit is de enige manier om zwerfhonden en katten in dit land te redden, en toch zijn al deze dingen eigenlijk de plicht van de Bosnische autoriteiten, maar niet alleen doen reddingswerkers het werk van de autoriteiten, velen van hen worden ook daadwerkelijk aangevallen door de Bosnische autoriteiten want elke keer dat een redder het leven van een zwerfdier redt, verhindert de redder feitelijk dat de autoriteiten dat dier vangen en doden, en verhindert hij hen om geld in te zamelen voor deze illegale acties.
Dalida Kozlic; advocaat
Expertise gepresenteerd aan de Assemblee van Kanton Sarajevo in 2015

💙💙💙💙💙💙💙💙💙

Waarom hebben Bosnische honden jouw hulp nodig?

1) U zult een leven redden. Helaas worden Bosnische zwerfdieren niet gesteund door grote liefdadigheidsinstellingen en zijn ze afhankelijk van kleine reddingsgroepen. U bent dus de enige kans om honden te helpen.

2) Je helpt mee aan het voorkomen van de wrede hondenhandel / oorlog tegen de Bosnische autoriteiten (ze eisen 250 euro voor het vangen en doden van een hond ondanks een uitstekende dierenwelzijnswetgeving. Ze overtreden hun eigen wetten.)

3) Ondanks diezelfde strikte en goede wet inzake de bescherming en het welzijn van dieren, zijn de Bosnische openbare ponden verre van hoge normen en worden honden gepropt in kennels en uitgehongerd.

4) Na zo'n zwaar leven en slechte behandeling te hebben doorgemaakt, zijn veel honden gewond, ziek of getraumatiseerd en hebben reddingswerkers alle mogelijke hulp nodig om te helpen herstellen. Omdat reddingswerkers geen andere bron van fondsenwerving hebben, kan alleen uw hulp levens van zwerfdieren in Bosnië redden.

5) Je maakt mensen bewust van de corruptie en slechte behandeling van honden in Bosnië, wat ertoe kan leiden dat familieleden of vrienden de zwerfdieren steunen of adopteren.

6) Bosnische openbare pond en zwerfhonden worden niet op humane wijze geëuthanaseerd, maar worden vaak gedood door ze dood te slaan of gewoon uit te hongeren, ondanks het feit dat het doden van dieren en euthanasie strafbare feiten zijn in Bosnië. Ook worden veel zwerfhonden op straat mishandeld, gemarteld en gedood.

U zult zich beter voelen wetende dat u uw hond uit de handen van barbaren hebt gered.

Neem contact met ons op als u het leven van een hond wilt redden.

Kunt u niet adopteren, overweeg dan om een ​​hond te sponsoren.

 

  Dalida Kozlic 

Dalida Kozlic met Sivka 

 


Neem gerust contact op!